Държавната агенция за закрила на детето се сезира относно снимка, на

...
Държавната агенция за закрила на детето се сезира относно снимка, на
Коментари Харесай

„Закрила на детето” проверява дали родители са дишали райски газ пред бебето им

Държавната организация за протекция на детето се сезира относно снимка, на която по непотвърдена информация родители използват балони с божествен газ в наличието на бебето им. Информация за случая е подадена през формалната интернет страница на Агенцията.

ДАЗД е изпратила писма с искане за информация и предприемане на дейности по подготвеност към Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Пловдив, Районно ръководство към Министерство на вътрешните работи в Созопол, до РЗИ в Бургас и до кмета на Община Созопол.

От Агенцията напомнят, че според Закона за протекция на детето всеки човек, на който стане известно, че дете се нуждае от протекция, е задължен неотложно да уведоми дирекция „ Социално подкрепяне “, ДАЗД или Министерство на вътрешните работи. Същото обвързване има и всяко лице, на което това е станало известно по отношение на упражняваната от него специалност или активност, даже и в случай че то е обвързано с професионална загадка.

Можете да  подадете сигнал посредством позвъняване на Националната телефонна линия за деца 116 111, която работи непрекъснато, без почивен ден и е безвъзмездна. Или на формалната е-поща на ДАЗД - [email protected], както и на уеб страницата на Агенцията.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР